Fysioterapeutit Kauhajoelta - Parasta A -ryhmää!


A-Fysiimillä lähdetään siitä, että kuntoutuminen ja hyvinvointi on yhdistelmä tietoa ja taitoa. Opit johtamaan itseäsi. Blogiimme kirjoitamme vinkkejä hyvinvoinnista, liikunnasta ja kivusta.

TERVEYDEN KIVIJALKA

Ravitsemus, liikunta ja lepo hyvässä tasapainossa, kivijalka hyvinvoinnille!

Uusi vuosi alkoi ja on aika lunastaa lupaukset terveyden suhteen. Miten olet edistynyt?! Et vielä ajatuksen tasolta päässyt eteenpäin tai olet päässyt vauhtiin mutta ehtinyt repsahtaa? Ei se mitään. Tiesitkö, että pysyvän muutoksen tekeminen vaatii aikaa mahdollisesti jopa kaksi vuotta. Tänä aikana innostut, repsahdat, aktivoidut jne. kunnes olet valmis oikeasti tekemään pysyvän muutoksen. Kokeile rohkeasti erilaisia liikuntalajeja ja ruokalajeja, innostu ja löydä omasi. Aseta tavoitteesi realistisiksi, yksi mahdollisesti suuri tavoite ja välille steppejä, jotka auttavat sinua suuren tavoitteen saavuttamisessa! Esimerkiksi, pidän kiinni ateriarytmistä, liikun hikoillen kaksi kertaa viikossa, nukun riittävästi. Tavoitteet on hyvä olla sellaisia, joita pystyt toteuttamaan nykyisessä arjessasi. Tavoitteita tulee seurata ja arvioida, palaute motivoi!

Etkö tiedä mistä aloittaa? Firstbeat Hyvinvointianalyysin ja ammatitaitoisen fysioterapeutin avulla voit selvittää, miten voit juuri nyt! Kokemuksieni mukaan, ihmiset liikkuvat liian kovalla teholla omaan kuntotasoon nähden ja terveyden kannalta liian harvoin. Lisäksi nukutaan ja syödään liian vähän. A-Fysiiimillä juuri alkaneessa terveysvalmennusryhmässä pohdittiin Hyvän elämän elementtejä. Ne ovat yksilöllisiä, aineettomia tai aineellisia. Pysähdy hetkeksi ja mieti omiasi.

Aloita elämäntaparemontti ammatilaisen avulla! Jos sinulla on liikkumista rajoittava oire kehossa, hoidamme sen ensin. Kokonaisvaltaista hyvinvointia A-Fysitiimiltä!


Anne-Mari, fysioterapeutti