YHTEISTYÖKUMPPANIT

Atrian Kauhajoen ja Nurmon yksiköiden kanssa tiivistä yhteistyötä työntekijöiden työkyvyn ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi!

STORA ENSO PACKAGING OY / Tiukan osasto

KRISTINA MEDI Yksityinen lääkäriasema

YYLISMEDI OY Yksityinen lääkäriasema

SALOSEN LÄÄKÄRIASEMA Yksityinen lääkäriasema

Asiakastarinat

FYSIOTERAPIA JA KUNTOUTUS

"Olin kolme vuotta sitten liikenneonnettomuudessa jossa sain vasemmalle puolelle murtumia kylkiluihini, lapaan ja solisluuhun.Pikku hiljaa aloitimme kuntoutuksen sitä mukaa kun vammat alkoivat parantua. Hyvän ohjeistuksen ja säännöllisten kuntoutuksessa käyntien ja ahkeran kotijumpan ansiosta aloitin osa-aikaisen työn vanhassa ammatissani puolen vuoden kuluttua onnettomuudesta.

Osa-aikaista työtä ja kuntoutusta jatkui toiset puoli vuotta, jonka jälkeen aloitin koko päiväisen työn. Kuntoutusta on jatkunut tähän päivään asti ja jatkuu edelleen. A-fysitiimistä olen saanut tosi hyvää kuntoutusta ja hyviä ohjeita kotijumppaan, jota ei sovi myöskään unohtaa." -Mari

Tapaturman jälkeen kuntoutumispolku saattaa olla pitkä. Ilon, huumorin, ammattitaidon ja motivoitumisen kautta kohti työelämää. Kiitos Marille tarinasi jakamisesta. Ylpeänä sinusta ja saavutuksestasi. Yhteistyömme jatkuu, fysio pysyy vierellä! ft, Anne-Mari

Arton kanssa yhteiset kuntoiluhetket ovat alkaneet jo pari vuotta sitten. Arto on 85-vuotias ja hänellä on vaikea nivelrikko etenkin vasemmassa polvessa. Käynnit toteutetaan kotikäynnein asiakkaan luona noin kerran viikossa. Arton terveydentila on vaihdellut fysioterapiajaksojen aikana, mutta tämä on otettu aina huomioon fysioterapiakäynneillä. Käynneillä on keskitytty toimintakyvyn ylläpitoon ja aktiiviseen harjoitteluun. Asiakas on hyvin motivoitunut ja ahkera harjoittelija sekä hän tekee itsenäisesti paljon töitä toimintakykyä ylläpitääkseen. Kunto on kohonnut huomattavasti kuntoutusjaksojen aikana.

"Olen tyytyväinen kuntoutukseen, sillä terapiassa on otettu huomioon aina yleisvointi sekä kokonaistilanne. Olen hyvin kiitollinen avusta ja toivon että terapia jatkuu mahdollisimman pitkään. Fysioterapiasta on ollut valtava apu toimintakyvyn ylläpidossa. -Arto”.

Kiitos Artolle kuntoutujatarinan jakamisesta, yhteiset jumppahetket jatkuu! Ikääntyneiden varhainen toimintakyvyn tukeminen edistää kotona pärjäämistä ja oman elämänhallinnan tunnetta.Jos oma tai läheisesi fyysinen kunto mietityttää, meiltä onnistuu myös kotikäynnit. Apu on helposti saatavilla.

- ft, Tiia

"Bongasin A-Fysitiimin pisteen Kauhajoen Ruokamessuilla. Messuilla tuli avattua pintapäällisesti Anne-Marille noin vuoden kestänyttä rannevaivaani. Tuttavallinen ja auttavainen reagointi oireisiin oli huippua!Ajattelin, kun vaiva oli ollut jo pitkään, että mahtaako siitä päästä eroon varsinkaan kovin nopeaa. Käsi on ollut kovalla rasituksella ensin koulujuttujen puolesta, käsitöiden sekä koirien trimmauksen vuoksi.Ensimmäisellä kerralla Anne-Mari löysi kipupisteet ja oli hienoa huomata kolmannen kerran jälkeen, miten kevyt ranne ja koko käsi oli. Sain tarkat ohjeet ranteen vahvistamiseen ja venyttelyyn. A-Fysitiimiltä saa ammattitaitoista ja mukavaa palvelua! Samalla suositus OS1st rannetuelle, jota tulee käytettyä kun ranne on rasituksessa, esim. kutoessa tai koiria trimmatessa!- LAURA"

Kiitos Lauralle tarinan jakamisesta ja innostavasta palautteesta! Fysioterapeutin tehtävänä on antaa oikea-aikaista hoitoa ja oikeanlaista ohjausta, jotta asiakas pystyy kuntoutumaan myös itsenäisesti. Kivunhoidon menetelmät valitaan aina tapauskohtaisesti ja harjoitteet tarkoituksenmukaisesti. Motivoitunut kuntoutuja tulee kuntoon!

- ft, Anne-Mari

Kuntoutujatarina Veli-Matti

Veli-Matti loukkasi vasemman nilkkansa vuoden 2018 joulukuussa. Nilkalle ei voinut varata aluksi yhtään painoa ja kuvantamisen jälkeen vasemmassa nilkassa todettiinkin lihaksissa ja nivelsiteissä laaja-alaiset vauriot. Leikkaushoitoon ei päädytty erinäisten riskien vuoksi, vaan kuntoutus suunniteltiin hoitaa fysioterapeutin ohjaamana ilman leikkausta.

Fysioterapian Veli-Matti aloitti A-Fysitiimissä Kauhajoella Helmikuun alussa vuonna 2019. Tällöin nilkalle varaaminen oli kivuliasta ja kävely oli ontumista. Särkyjä oli paljon ja nilkan hallinta oli käytännössä olematon. Aina lähdetään jostain liikkeelle ja jokainen kuntoutus on yksilöllinen. Kuntoutuksen alku oli hyvin pitkälti lihasten herättelyä, joka tapahtui isometrisin jännitysharjoittein ja liikkuvuusharjoittein, jotta vasemman nilkan toimintakyky palautuisi ennalleen. Hiljalleen, monen pitkältä tuntuneen viikon jälkeen, kuntoutuksessa päästiin etenemään toiminnallisempaan harjoitteluun. Kuntoutuksen loppupuolella harjoitteet olivat muun muassa erilaisia hyppyharjoitteita yhdellä jalalla.

Veli-Matin kertomaa: ”Usko työntekoon ja edes kävelemiseen normaalisti oli usein koetuksella. Kotiharjoitteet tuntuivat aluksi naurettavilta, mutta ne olivat kyllä koko ajan haastavia ja lihaksia väsyttäviä. Kuntoutus eteni koko ajan, vaikka se aluksi tuntuikin siltä, että tämä ei lopu koskaan. Kannustusta ja rajoja haettiin fysioterapiassa koko ajan. Parasta oli huomata lopulta kehitys omassa arjessa ja siinä miten kävelykin alkoi onnistua jälleen normaalisti, ontumatta. Porukka A-Fysitiimissä on tosi ystävällistä, ammattitaitoista ja asiantuntevaa. Voin suositella!”

Fysioterapia kesti lopulta 6 kuukautta, jota toteutettiin 1 tai 2 kertaa viikossa. Aktiivisen kuntoutumisen avulla pystytään saavuttamaan hyviä tuloksia, josta tämä on yksi hieno esimerkki. Onnistuneen kuntoutuksen takana on aina motivoitunut asiakas, joka on valmis tekemään jopa liian helpoilta tuntuvia kotiharjoitteita.

- ft, Tommi Kukila

HEIDIN TARINA

"Asiakkaana tunsin, että minua kuunneltiin ja vaivaani tutkittiin perin pohjin.Toipuminen kesti noin vuoden. Koko fysioterapia- jakson ajan sain Anne-Marilta ohjeita, apua sekä tukea.Parasta on matkan varrella syntynyt ystävyys. Suosittelen lämpimästi, asiantuntevaa ja kannustavaa kuntoutusta A-fysitiimillä!"

FYSIOVALMENNUS

"Alkutilanne oli kyllä huolestuttavan surkea mun kohdalla, kunto oli päässyt rapistumaan oikein huolella, olin lähes liikuntakyvytön, kankea ja väsynyt, motivaatio nollassa. Särkylääkkeiden määrää ei edes kehtaa tässä kohtaa mainita. Kun homma sitten lähti rullaamaan tämän valmennuksen kanssa, ajattelin ensin, että kuinkahan mahtaa käydä, tällaisen lähes 50-vuotiaan huonokuntoisen muijan.

Yksilöllinen valmennus oli minulle sopivin vaihtoehto, siinä otettiin koko ajan huomioon minun tarpeeni ja rajoitukset. Motivaatio kasvoi koko ajan, kun huomasi, että minähän pystyn tähän. Kerran viikossa valmentajan kanssa yksilölliset lihaskuntotreenit olivat parhaita, koska siinä sai turvallisesti tehdä kaikki liikkeet ja ne tehtiin kunnolla ja oikein. Oli ihana huomata että, jos ei pystynyt jotain liikettä tekemään, niin vaihtoehto löytyi aina. Tai jos jokin oli liian helppoa, niin lisättiin haastetta. Kannustavasta ilmapiiristä ISO plussa! Ruokavalio, uni ja palautuminen tuli myös tutuiksi luennoilla. Nyt niihinkin kiinnittää entistä enemmän huomiota ja ymmärtää paremmin niiden tärkeyden. Valmennuksen alussa tehty Inbody -kehonkoostumusmittaus kertoi karua totuutta, joka ei tullut itselle yllätyksenä. Yllätys tulikin sitten 3 kuukauden päästä, kun tehtiin uusi mittaus. Olin hämmästynyt siitä, kuinka pienillä muutoksilla olin saanut tuloksia. Kuntotestit alussa ja lopussa antoi hyvän käsityksen omasta kunnosta ja kuinka kunto nousi! Iso Kiitos Suvi tästä valmennuksesta, oot kannustava ja mun motivaatio kasvoi kyllä 100%. Tästä on hyvä jatkaa kesää kohti��".

"Asetimme valmennuksen tavoitteeksi kohentaa arjessa jaksamista sekä saada hyvä olo. Tavoitteena oli olla liikkuvampi/elastisempi ja saada keskivartaloon voimaa. Lihaskuntoa ja -voimaa lähdettiin parantamaan tulevaa leikkausta silmällä pitäen, jotta kuntoutuminen operaatiosta olisi helpompaa. Valmennuksessa huomioitiin yksilöllisesti asiakkaan tilanne: liikkeet valittiin juuri hänen tilanteeseensa sopiviksi. Muutoksia tehtiin pitkän ajan tähtäimellä: ei liian nopeaa kerrallaan, vaan lempeästi ja kehoa kunnioittaen. Asiakas oli innostunut ja aktiivinen, jonka vuoksi saimme aikaan mahtavat muutokset!" -Suvi