Teemme Atrian kanssa tiivistä yhteistyötä työntekijöiden työkyvyn ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi!

Suomen Lämpöpuu - Luottaa A-Fysitiimiin

"Meille SLP:llä on tärkeää tukea henkilöstömme hyvinvointia ja työkykyä kokonaisvaltaisesti ja ennakoivasti. A-Fysitiimin kanssa
toiminnan suunnittelu ja toteuttaminen on onnistunut mutkattomasti ja
juuri meille sopivalla mittakaavalla." - Milka Pääkkönen,
Kehityspäällikkö, Suomen Lämpöpuu Oy

"Bongasin A-Fysitiimin pisteen Kauhajoen Ruokamessuilla. Messuilla tuli avattua pintapäällisesti Anne-Marille noin vuoden kestänyttä rannevaivaani. Tuttavallinen ja auttavainen reagointi oireisiin oli huippua!Ajattelin, kun vaiva oli ollut jo pitkään, että mahtaako siitä päästä eroon varsinkaan kovin nopeaa. Käsi on ollut kovalla rasituksella ensin koulujuttujen puolesta, käsitöiden sekä koirien trimmauksen vuoksi.Ensimmäisellä kerralla Anne-Mari löysi kipupisteet ja oli hienoa huomata kolmannen kerran jälkeen, miten kevyt ranne ja koko käsi oli. Sain tarkat ohjeet ranteen vahvistamiseen ja venyttelyyn. A-Fysitiimiltä saa ammattitaitoista ja mukavaa palvelua! Samalla suositus OS1st rannetuelle, jota tulee käytettyä kun ranne on rasituksessa, esim. kutoessa tai koiria trimmatessa!- LAURA"

Kiitos Lauralle tarinan jakamisesta ja innostavasta palautteesta! Fysioterapeutin tehtävänä on antaa oikea-aikaista hoitoa ja oikeanlaista ohjausta, jotta asiakas pystyy kuntoutumaan myös itsenäisesti. Kivunhoidon menetelmät valitaan aina tapauskohtaisesti ja harjoitteet tarkoituksenmukaisesti. Motivoitunut kuntoutuja tulee kuntoon!

- ft, Anne-Mari

Kuntoutujatarina Veli-Matti

Veli-Matti loukkasi vasemman nilkkansa vuoden 2018 joulukuussa. Nilkalle ei voinut varata aluksi yhtään painoa ja kuvantamisen jälkeen vasemmassa nilkassa todettiinkin lihaksissa ja nivelsiteissä laaja-alaiset vauriot. Leikkaushoitoon ei päädytty erinäisten riskien vuoksi, vaan kuntoutus suunniteltiin hoitaa fysioterapeutin ohjaamana ilman leikkausta.

Fysioterapian Veli-Matti aloitti A-Fysitiimissä Kauhajoella Helmikuun alussa vuonna 2019. Tällöin nilkalle varaaminen oli kivuliasta ja kävely oli ontumista. Särkyjä oli paljon ja nilkan hallinta oli käytännössä olematon. Aina lähdetään jostain liikkeelle ja jokainen kuntoutus on yksilöllinen. Kuntoutuksen alku oli hyvin pitkälti lihasten herättelyä, joka tapahtui isometrisin jännitysharjoittein ja liikkuvuusharjoittein, jotta vasemman nilkan toimintakyky palautuisi ennalleen. Hiljalleen, monen pitkältä tuntuneen viikon jälkeen, kuntoutuksessa päästiin etenemään toiminnallisempaan harjoitteluun. Kuntoutuksen loppupuolella harjoitteet olivat muun muassa erilaisia hyppyharjoitteita yhdellä jalalla.

Veli-Matin kertomaa: ”Usko työntekoon ja edes kävelemiseen normaalisti oli usein koetuksella. Kotiharjoitteet tuntuivat aluksi naurettavilta, mutta ne olivat kyllä koko ajan haastavia ja lihaksia väsyttäviä. Kuntoutus eteni koko ajan, vaikka se aluksi tuntuikin siltä, että tämä ei lopu koskaan. Kannustusta ja rajoja haettiin fysioterapiassa koko ajan. Parasta oli huomata lopulta kehitys omassa arjessa ja siinä miten kävelykin alkoi onnistua jälleen normaalisti, ontumatta. Porukka A-Fysitiimissä on tosi ystävällistä, ammattitaitoista ja asiantuntevaa. Voin suositella!”

Fysioterapia kesti lopulta 6 kuukautta, jota toteutettiin 1 tai 2 kertaa viikossa. Aktiivisen kuntoutumisen avulla pystytään saavuttamaan hyviä tuloksia, josta tämä on yksi hieno esimerkki. Onnistuneen kuntoutuksen takana on aina motivoitunut asiakas, joka on valmis tekemään jopa liian helpoilta tuntuvia kotiharjoitteita.

- ft, Tommi Kukila