A-Fysitiimillä tulet kuntoon

Asiakastarinoita ja ajankohtaisia uutisia A-Fysitiimin tapahtumista sekä ammattilaisten asiaa terveydestä ja hyvinvoinnista.

-

Pesäpalloilijan tarina

Asiakastarinat Kaikki tekstit
0 Comments

Selkävaivoista eroon ja takaisin peliin!

"Olen Miretta oon 18 vuotta, pesäpalloa pelannut 6-vuotiaasta. Oon kärsinyt selkäkivuista noin 14 vuotiaasta asti olen koittanut kaiken näköisiä hierontoja ja venyttelyjä selkään, mutta sain niistä helpotuksen vain hetkeksi. Tilanne kuitenki oli pysynyt aivan suht siedettävänänä kunnes 2020 keväällä tilanne paheni jouduin lopettamaan kesätyöt selkäkipujen takia. Pesäpallo treenit alkoi jäädä välistä selkäkipujen takia.

Sain tilanteen rauhottumaan, kun kävin muutaman kerran hierojalla. Kesä meni ja syksyllä aloitin uudessa työpaikassa. Työ oli fyysistä, joulun aikaan selkää alkoi taas särkeä. Seisoa pystyi max 10min kun selkä puutu, kävellä pääsi max 500metriä, niipä hakeuduin lääkäriin. Lääkäri päätti, että kuvauttaa ylä- ja alaselän.

Eipä sieltä sitte mitään muuta löytynyt ku lievää skolioosia ja pieni alaraajojen erimittaisuus. Pääsin sitten sitä kautta fysioterapeutin arvioon ja muutaman fysioterapian käynnin. Sain jo toisella käynnillä sellaisen tunteen että tämä ei oo mun paikka ja täältä en saa apua mun kipuihin ja päätin lopettaa ne.

Pienen arpomisen jälkeen päätin tulla a-fysitiimille ja jo ensimmäisellä käynnillä tuli sellainen tunne että täällä mua osataan auttaa. Ensin kävin noin kerran viikossa jonka jälkeen väliä alettiin pidentää. Kyllä ne jumpat tuotti tuskaa ja kotonakin niitten kanssa piti vielä tuskailla mutta kyllä se tuotti tulosta. Nämä ammattilaiset osasi kertoo mulle monenlaisia erilaisia liikkeitä ja harjotteita millä saatais selkää aktivoitumaan.

Nyt heinäkuussa 2021 mulla oli viimeinen säännöllinen käynti A-Fysitiimillä. Pääasiat, joita itse huomasin oli se, että yksikään kesän treeni ei ole jäänyt välistä selkäkipujen vuoksi. Kävelemään pääsee 4 kilometriä ilman tuskallista kipua ja seisoa pystyy ilman puutumisia. Oon supertyytyväinen A-Fysitiimin porukkaan kuinka mahtavasti saivat mun selän toimimaan! Olen siitä kiitollinen koska nyt mä olen taas pelikentällä täysillä!" 

- Miretta

#selkä #kipu #kuntoutus #urheilufysioterapia #fysioterapiakauhajoki